Friday, December 6, 2013

Fabergé Tunic

knitted girl tunic west

I love the Fabergé by Laura Aylor - so I must have translated it to the machine. 
I dreamed a tunic with empire wairst-line to my daughter. She likes pink so I choose this dark grey for the base yarn. The front was knitted with pink beads while the back is simple without them - it is interesting how the beads changed the pattern...
The bands are reversed commercial stocking stitch bands - crocheted off with the shiny pink yarn used as second yarn. Based on the original plan I should have sewn on a button - but I thought it was better without it.
Over all we (my daughter and I) are fond of this little tunic but even more it was approved by my mother: 'Finally it is long enough to cover her waist so do not catch a cold!"

Base yarn: Barka Libikóka - Puli
Secon yarn: Garnstudio DROPS Cotton Viscose - Pink


Egészen odavagyok Laura Aylor Fabergé mintájáért - így "átfordítottam" gépi kötésre.
Empire vonalú tunikát képzeltem el belőle a lányomnak. Mivel kedvence a rózsaszín, alapfonalnak ezt a kontrasztos sötétszürkét választottam. Az elejét gyöngyökkel kötöttem, míg a háta maradt egyszerű - érdekes, hogy a gyöngyök mennyire megváltoztatták a mintát...
A szegélyek sima harisnyakötésű pántok, amiket a fényes rózsaszín fonallal "horgolam rá". Eredetileg az eleje egy gombbal záródott volna - de már úgy gondolom, hogy jobb nélküle.
Összességében nagyon elégedettek vagyunk ezzel a kis tunikával (a lányom és én), mi több még anyámnak is tetszik: " Végre nem lóg ki a dereka és nem fázik meg!"

Alapfonal: Barka Libikóka - Puli
Második fonal: Garnstudio DROPS Cotton Viscose - Pink 

 knitted girl tunic west
knitted girl tunic westknitted girl tunic west

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...