Friday, February 8, 2013

Melted Chocolate Cake Topping

 
I have planned to share my favourite cake glaze with you for a long while and now this is the time! Perfect base for birthday cakes and we use it frequently.
  • 2 bars (~300 g or 10,6 oz) milk chocolate
  • 1 bar (~150 g or 5,3 oz) dark chocolate (with 65-85% cocoa solids)
  • 1 dl whipping cream (with 30–40% fat)
Melt the chopped chocolate and the whipping cream over boiling water - as it stated in all the clever books - and stir. When the substance is even, glossy and homogeneous pull it from the steam and stir a while: let's admire our weaving cream! When the wonder is over, pour it on the middle of the waiting cake and smooth it with circling motions of a spoon. Let it to drip over the brim: this feature is my personal favourite - like a fairytale cake! I do not make the surface absolutely even, I love the waves of the chocolate!

Régóta tervezem, hogy megosztom veletek kedvenc tortamázam készítésének fortélyát és most itt az idő! Tökéletes alap egy szülinapi tortához (például), mi meglehetősen gyakran használjuk.
  • 2 tábla (300 g) tejcsokoládé
  • 1 tábla (100-150 g) étcsokoládé
  • 1 dl habtejszín
Az apróra tört csokoládét és a tejszínt vízgőz fölött kevergetve felmelegítjük - ahogyan az a nagykönyvben meg van írva. Amikor sima, fényes és homogén, levesszük a gőzről és kevergetjük még egy kicsit: gyönyörködünk benne milyen szépen fodrozódik. Mikor eleget néztük, rácsorgatjuk a várakozó torta közepére, majd egy kanállal körkörös mozdulatokkal kifelé haladva eloszlatjuk a csokit. A szélén hagyjuk, hogy lecsurogjon: nekem ez a kedvencem, olyan mesebeli torta hatása lesz! A tetejét sem szoktam nagyon simára lapogatni, szeretem a csoki-hullámokat! 

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...